Posted by: ibnusulaiman | 12 August, 2007

Bicara Isra’ Mikraj- Part 1- Ringkasan perjalanan program la

Bismillahirahmannirahim

Alhamdulillah pada hari ini (12 hb ogos 2007). Ada pengisian yang cukup bagus yang telah dilaksanakan oleh adik2 PMIUM.Syukur walaupun ada sedikit halangan. Biasa la..dulu masa kat UM pun nk wat program2 yang baik susah nak dapat sponsor.

Aku ingat kuliah tu start pas magrib..tp bila sampai sana..adik2 PMI kata pas isya’.tp alhamdulillah sebab ade pengisian (ceramah maghrib) yang disampaikan oleh adik PMI hehehe…berkenaan mempertahankan aqidah islamiah…

Selepas solat fardu isya’…dah doa ngan solat sunat maka saya bersama pakcik Hamid (jiran 1 flat ngan aku) terus ker dewan utama fakulti ekonomi…tunggu ustaz ..lama gak tunggu..may be ustaz ade ceramah kat tempat lain kut…buat anggapan n berfikiran positif..hehehe…

Sebelum bermulanya ceramah ade bacaan al asma ul husna beramai2.. bacaan al quran oleh adik Mohd hafizi Muhammad fauzi (perghh ingat nama qari beb…)..ada persembahan multimedia…pesal persembahan multimedia ni nak kena improve la sikit sebab aku tahu dak ni pakai swish MAX je… saya nk ajarkan leh ..Insyallah…ade kekangan masa…

Pastu acara ditunggu2…ceramah oleh ustaz zahiruddin ..best isi ustaz bagii…nak tahu penuh…aku tulis kat part 2 la…tp sebelum ustaz bg ceramah pengarah program bg harapan n mintak maaf…ayat x leh tahan ..”sy selaku pengarah program minta maaf sebab bekalan makanan untuk jamuan x cukup…so leh beli kat Mapley (mamak kat seksyen 14 – femes tu …student UM punya bajet lepak makan malam)”.

Selepas pkul 11. Ustz stop ceramah…ade sesi soal jawab…tp kali ni agak pelik sepanjang aku pulang ke UM(sirih pulang ke ganggang la konon)…muslimah kurang bertanya than muslimin…tp yang tak berubahnya…macam biasa la..bilangan laki dapat 1 column dewan…pompuan 3 column…(mana yer laki2 ni ??? dah pupus kut). Mengenai soalan tu pun akan dibincangkan kat part 2…mekasih….

** Thanks and syukran jazillan…buat adik2 PMIUM kesayangan ku…moga ALLAH berikan kekuatan untuk antum semua berjuang…..**

Sori la ..kasar bahasa….


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: